Inainte de startul etapei de ieri, de la Val-Da€™Isere, kazahul Alexandre Vinokourov a fost vizitat in autocar de sotia, fiica si tatal sau.


Chiar daca nu a reusit sa castige inca vreo etapa din Le Tour, Alexandre Vinokou
Inainte de startul etapei de ieri, de la Val-Da€™Isere, kazahul Alexandre Vinokourov a fost vizitat in autocar de sotia, fiica si tatal sau.


Chiar daca nu a reusit sa castige inca vreo etapa din Le Tour, Alexandre Vinokourov, de la echipa Astana, ramane in continuare optimist. "Turul Frantei inca nu este terminat, asa ca mai am destule sanse sa castig", a spus kazahul, care a fost vazut de multi drept marele favorit al intrecerii din acest an.


DISCRETIE. Cu mai bine de o ora inaintea startului, autocarele echipelor, adevarate vestiare pe patru roti, trag in parcarea amenajata in apropierea liniei de start. Rutierii apar si ei pe rand, fiind adusi de masinile oficiale. Langa masina celor de la Astana e valvataie mare. Prin multime si tatal lui Alexandre Vinokourov. Il recunosti dupa vorba, dupa port! Influentele sovietice se vad pe chipul sau. Ochi albastri, par blond albit si brate groase, ca ale unui om care a muncit in comunism. Se poarta simplu. Pantofi cu gaurele, ciorapi albi, blugi ieftini, tricou galben, de campion, si bluza de trening albastra pe care scrie mare Kazahstan. Batranul este cat se poate de discret si este inconjurat de sotia si fiica fiului sau. Toti zambesc amabil, incercand sa nu atraga atentia. Au la gat cate o invitatie pe care scrie Vinokourov Alexandre. Pentru a nu fi recunoscuti, le poarta cu spatele. In momentul in care Vinokourov este adus la autocar de oamenii din staff-ul celor de la Astana, sotia acestuia isi impinge fiica mai in fata. Ziaristii si amatorii de autografe sunt ca hienele si rup orice legatura intre ciclist si rudele acestuia. Batranul a ramas in spate. Ca sa-si mascheze emotiile, si-a pus repede o pereche de ochelari. Prea tarziu insa. O lacrima i-a evadat pe obraz din ochii albastri, pe sub rama ochelarilor.


INUTIL. Cu 45 de minute inainte de start, in autocar are loc sedinta tehnica. Rutierii primesc ultimele sfaturi. Vinokourov Senior nu a putut rezista si a urcat sa-si incurajeze fiul. Mainile sale groase au fost armele cu care i-a indepartat pe oamenii de la Astana din calea sa. S-a dus tinta la fiul sau. Imediat, dupa perdeaua de la usa din fata o mana a facut un semn. In autocar au urcat cu repeziciune sotia si fiica lui Vinokourov. Familia s-a reintregit pentru a-l incuraja pe marele favorit, care, ieri, a terminat etapa a noua tot in pluton, departe de valoarea sa.


Surpriza

Dupa o zi de pauza, Le Tour a continuat cu etapa a 9-a, disputata intre Val da€™Isere si Briancon, pe distanta de 159,5 km. Mare amator de ciclism si fan declarat al lui Cristophe Moreau, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, nu a vrut sa rateze ultima batalie in Alpi, iar la final a aplaudat victoria surprinzatoare a columbianului de 24 de ani Juan Mauricio Soler Hernandez, care a trecut linia de sosire cu un avans de 38 de secunde in fata spaniolului Alejandro Valverde si a australianului Cadel Evans. Sosit al saselea, la 42 de secunde de invingator, danezul Michael Rasmussen si-a pastrat tricoul galben de lider in clasamentul general, fiind secondat de Valverde.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.