Concertul Rolling Stones, pe ultima suta de metri. Show-ul de astazi din Capitala, la care sunt asteptati circa 60.000 de spectatori, face parte din turneul "A Bigger Bang", inceput in 2005.
Fanii Rolling Stones si pasionatii de muzica din Romania care au avut ocazia sa vada un concert al trupei prin tarile in care aceasta a concertat spun ca romanii trebuie sa se astepte, asta-seara, la un show grandios din punct de vedere tehnic, la o experienta muzicala marcanta.
Pentru concert au fost mobilizati aproximativ 800 de politisti si jandarmi, insarcinati cu mentinerea ordinii publice.

Scena gigant

Cu o "distributie" de zile mari - Iris, The Charlatans si The Rolling Stones (in ordinea intrarii in scena) - concertul de pe 17 iulie este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Romania ultimilor ani. Rolling Stones utilizeaza pentru "A Bigger Bang Tour" cea mai mare scena folosita vreodata intr-un turneu. Scena de la Bucuresti are 62 metri latime, 30,5 metri adancime, 28 metri inaltime si cantareste 300 de tone in total.
Pentru a facilita accesul publicului, portile stadionului Lia Manoliu se vor deschide la ora 16.00. Recitalul Iris va incepe la 18.00.
Trupa Rolling Stones a sosit duminica la Bucuresti si s-a cazat la hotel Hilton din centrul Capitalei. Membrii formatiei au venit de la Belgrad, unde au sustinut, sambata seara, un concert, ultimul de dinaintea show-ului din Romania.
Dupa Romania, Rolling Stones are programat un concert la Budapesta, pe 20 iulie. De la infiintarea sa in 1962 si pana in prezent, trupa a inregistrat un imens succes in randul mai multor generatii de fani. Istoria Rolling Stones incepe in 1962, la Londra, cand Brian Jones, Mick Jagger si Keith Richards au pus bazele longevivei trupe al carei repertoriu a inceput cu blues si rock'n'roll, si a continuat cu alte genuri muzicale. Formatia a lansat de-a lungul timpului zeci de albume si a avut 37 de single-uri inscrise in top 10. In 1989, Rolling Stones a fost inscrisa in Rock and Roll Hall of Fame, iar in 2004 a fost situata de catre celebra revista Rolling Stone pe locul patru in clasamentul celor mai buni 100 artisti ai tuturor timpurilor (The Beatles, Bob Dylan si Elvis Presley au ocupat primele trei pozitii).
In 2006, Rolling Stones reuseste sa ia fata altor grupuri muzicale si sa stranga 150,6 milioane de dolari, conform clasamentului realizat de revista americana Forbes.