In acest sezon, atat localnicii, cat si turistii veniti pe litoral se plang de numarul mare de insecte care le pun in pericol sanatatea.
Fata de anul trecut, cand acestea si-au facut aparitia in luna august, in anul curent seceta prelungita si
In acest sezon, atat localnicii, cat si turistii veniti pe litoral se plang de numarul mare de insecte care le pun in pericol sanatatea.
Fata de anul trecut, cand acestea si-au facut aparitia in luna august, in anul curent seceta prelungita si temperaturile extrem de ridicate au determinat modificari la nivelul comportamentului insectelor, care au devenit mai agresive si mai periculoase. Paianjenii, capusele si tantarii care ataca mai multe persoane sporesc riscul de transmitere a unor boli. "Oamenii nu constientizeaza gravitatea pericolului si nu vin la spital pentru a li se aplica tratamente de specialitate. Acestia prefera sa foloseasca asa-numitele leacuri babesti", a declarat seful Clinicii de Boli Dermato-Venerice, dr Gheorghe Nicola.
Specialisii recomanda solutiile cu protectie impotiva insectelor si evitarea locurilor cu verdeata. In acelasi timp, spera sa nu se repete situatia de anul trecut, cand tantarii au suferit o mutatie, iar intepatura era mult mai periculoasa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.