LIBIA. Pedeapsa pentru cele cinci infirmiere bulgare si medicul palestinian, condamnati la moarte saptamana trecuta pentru ca au infectat "in mod deliberat" cu virusul HIV 438 de copii libieni, a fost comutata la inchisoare pe viata. Potr
  LIBIA. Pedeapsa pentru cele cinci infirmiere bulgare si medicul palestinian, condamnati la moarte saptamana trecuta pentru ca au infectat "in mod deliberat" cu virusul HIV 438 de copii libieni, a fost comutata la inchisoare pe viata. Potrivit autoritatilor libiene, decizia a fost luata la solicitarea familiilor copiilor infectati cu HIV, informeaza AFP.


NUCLEAR. Japonia este ingrijorata cu privire la securitatea sa nucleara, dupa ce un seism violent a provocat un incendiu si o scurgere radioactiva la una dintre cele mai mari centrale nucleare din lume, relateaza AFP.


CIA. Raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Dick Marty , a afirmat ieri, la Bruxelles, ca a existat un acord intre ziarul Washington Post si Casa Alba, in 2005, pentru a nu fi publicat numele Romaniei pe lista tarilor in care au existat inchisori secrete ale CIA, relateaza RFI Romania, citat de Mediafax. "Romania trebuie sa faca o ancheta serioasa", a declarat ieri, pentru postul de radio RFI Romania, Joanne Mariner, director pe probleme de terorism si contraterorism la Human Rights Watch, organizatia care s-a aflat la baza scandalului privind inchisorile CIA,
la sfarsitul lui 2005.


RUSIA S-A SUPARAT. "O serie de represalii din partea Rusiei nu ar fi justificate", a declarat ieri un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe, referindu-se la comentariile Moscovei legate de anuntata expulzare a patru diplomati rusi din Marea Britanie. "Autoritatile britanice vor fi informate foarte curand ce raspuns vom avea. Vom lua in calcul interesele cetatenilor obisnuiti, ale turistilor, ale participantilor la schimburile culturale si stiintifice si ale membrilor comunitatii oamenilor de afaceri", a declarat ieri viceministrul rus de Externe Aleksandr Grusko.


TERORISM. Al-Qaida si-a reconstituit capacitatile de atac, se arata intr-un raport realizat de cele 16 agentii de informatii din Statele Unite. "Reteaua si-a regasit capacitatile de atacare a SUA si va intensifica eforturile pentru a-si trimite agentii in aceasta tara", spune documentul care precizeaza ca Al-Qaida si-a intarit pozitia in zonele tribale din Pakistan, unde si-a stabilit, de altfel, si centrul de comanda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.