NOCIV. Producatorii romani din industria carnii nu folosesc aditivul E128, considerat de expertii UE nesigur pentru consumul uman, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC). European Food Safety Authority (EFSA) a anuntat ca adit
NOCIV. Producatorii romani din industria carnii nu folosesc aditivul E128, considerat de expertii UE nesigur pentru consumul uman, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC). European Food Safety Authority (EFSA) a anuntat ca aditivul nu mai este considerat sigur pentru consumul uman, intrucat poate provoca aparitia unor tumori canceroase. Institutia este in curs de revizuire a aditivilor permisi, insa in prezent aditivul este autorizat in Uniunea Europeana si implicit in Romania. E128, cunoscut si sub numele de "Rosu 2G", este un colorant utilizat in prepararea produselor de cofetarie si a mezelurilor.   NEREGULI. Analizele efectuate de specialistii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj au evidentiat faptul ca probele de apa recoltate din 40 de fantani sunt necorespunzatoare chimic si bacteriologic. Conform unui comunicat al ASP la 12 fantani de pe teritoriul judetului Gorj au fost depistati azotati si au fost inaintate adrese pentru conformare la normele sanitare administratiilor publice locale din Schela, Turcinesti, Bumbesti Jiu, Motru si altele. Medicii de familie din zonele cu rezultate necorespunzatoare ale probelor de apa au fost informati in vederea supravegherii populatiei care se alimenteaza de la acele fantani.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.