Delegatiile Romaniei care au participat la Mondialele de juniori si Europenele de tineret au revenit ieri in tara cu un numar total de cinci medalii, trei de aur (doua obtinute la CM de juniori si una la CE de tineret) si doua de argint (una la CE de
Delegatiile Romaniei care au participat la Mondialele de juniori si Europenele de tineret au revenit ieri in tara cu un numar total de cinci medalii, trei de aur (doua obtinute la CM de juniori si una la CE de tineret) si doua de argint (una la CE de tineret si una la CM de juniori).
Ultimele romance care au urcat pe podium au fost Ancuta Bobocel si Elena Lavric. Bobocel a castigat medalia de argint in finala probei de 3000 m obstacole, la CE de tineret (la care au participat sportivi cu varste pana in 23 de ani), de la Debrecen (Ungaria), iar Elena Lavric a cucerit titlul mondial in proba de 800 m la CM rezervate juniorilor, de la Ostrava (Cehia).
Aproape de podiumul european la tineret a fost si Maria Negoita, la aruncarea sulitei.
Romanca in varsta de 20 de ani, legitimata la Petrolul Ploiesti, a reusit o aruncare 56,10 m, cea mai buna performanta a carierei sale, care a plasat-o insa doar pe locul patru.
Proba a fost castigata de Linda Stahl (Germania), cu o aruncare de 62,17 metri, care reprezinta atat un nou record al tarii sale, cat si al competitiei.
Din pacate, tot in cadrul CE de tineret, in proba feminina de 5000 m, Paula Todoran, dupa ce a condus aproape toata cursa, a incheiat doar pe locul sapte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.