Importurile de lapte, smantana, unt, branzeturi si casuri au crescut cu 170% in primele patru luni ale anului, in timp ce achizitiile de cereale din strainatate s-au majorat de peste trei ori. Astfel, valoarea importurilor de lactate a crescut de la
Importurile de lapte, smantana, unt, branzeturi si casuri au crescut cu 170% in primele patru luni ale anului, in timp ce achizitiile de cereale din strainatate s-au majorat de peste trei ori. Astfel, valoarea importurilor de lactate a crescut de la 15,3 milioane de euro la 41,4 milioane de euro, in timp ce exporturile au scazut usor, de la 3,6 milioane de euro la 3,5 milioane de euro, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Si importurile de cereale au avansat semnificativ in primele patru luni, ajungand la 68,9 milioane de euro, comparativ cu exporturi de 36,9 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.