FRF a fost din nou admonestata de catre FIFA. De aceasta data, forul international a reprosat FRF ca nu a anuntat oficial care sunt noua denumire si culorile adoptate de echipa patronata de Marian Iancu.

In acest weekend, cand conducerea F
FRF a fost din nou admonestata de catre FIFA. De aceasta data, forul international a reprosat FRF ca nu a anuntat oficial care sunt noua denumire si culorile adoptate de echipa patronata de Marian Iancu.

In acest weekend, cand conducerea Federatiei Romane de Fotbal se afla inca in concediu, pe adresa de la Casa Fotbalului a venit o noua scrisoare din partea FIFA, in legatura cu litigiul dintre SCS FC Politehnica Timisoara SA si FCU Politehnica Timisoara. In comunicatul semnat de Marco Villiger (directorul Departamenului Juridic al FIFA) si Volker Hesse (Comisia de Disciplina), FIFA isi arata regretul ca FRF nu a reusit sa instiinteze forul mondial cu privire la punerea in aplicare a deciziei TAS, prin care Poli trebuie sa-si schimbe denumirea, culorile si sa achite aproximativ 290.000 de euro daune pana la data de 27 iunie 2007. "Din pacate, FRF nu a reusit sa ne informeze despre implementarea deciziei Comitetului Executiv sau a deciziei TAS, asa cum am cerut in scrisoarea noastra din 26 iunie 2007. Intre timp, SCS FC Politehnica Timisoara SA ne-a informat ca respondentul ar fi adoptat numele de Politehnica stiinta 1921 Timisoara Invest SA si culorile alb-violet-negru. La prima vedere, se pare ca nu s-au indeplinit cerintele asa cum s-a ordonat prin decizia TAS", se arata in adresa FIFA.
Avand in vedere ca SCS FC Politehnica Timisoara SA a admis primirea unei chitante de 288.364 de euro si 500 de franci elvetieni dupa 23 de zile de la decizia Comitetului Executiv din cadrul FRF din data de 12 iunie 2007, cand termenul era de maximum 15 zile, iar cheltuielile de judecata nu au fost inca platite, FIFA a cerut lamuriri Federatiei Romane de Fotbal. "Avand in vedere aceste reclamatii, am dori sa cerem FRF sa comenteze asupra fiecarui punct mai sus-mentionat, pana la data de 17 iulie (n.r. - azi) cel tarziu. In special, sa ne informeze ce nume si culori a adoptat respondentul. In plus, dorim sa va reamintim ca FRF este responsabila de implementarea deciziei TAS", se arata in adresa FIFA. Totusi, FRF a instiintat FIFA cu privire la faptul ca Poli Invest SA a platit daunele in contul federatiei, si nu in contul SCS FC Politehnica Timisoara SA, insa a uitat sa anunte si noua denumire a celor de la Poli Invest SA si culorile pe care le vor folosi de-acum inainte. Acest caz a provocat multe valuri mai ales in Timisoara, unde suporterii au organizat chiar si un miting, pe data de 17 martie, in centrul orasului de pe Bega. De la prima decizie a TAS (5 decembrie 2006) si pana la punerea in aplicare de catre Comitetul Executiv al FRF (12 iunie 2007) a trecut mai bine de jumatate de an, timp in care FRF si SCS FC Politehnica Timisoara SA trimiteau scrisori succesive la FIFA pentru a lamuri cat mai repede situatia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.