Procurorii instantei supreme au trimis spre judecare dosarul actualului deputat PSD de Dambovita Ion Dumitru, acuzat, alaturi de alti sapte membri ai conducerii Romsilva, de incalcarea legislatiei privind achizitiile publice si a celei financiar ban
Procurorii instantei supreme au trimis spre judecare dosarul actualului deputat PSD de Dambovita Ion Dumitru, acuzat, alaturi de alti sapte membri ai conducerii Romsilva, de incalcarea legislatiei privind achizitiile publice si a celei financiar bancare. In anul 2004, pe cand era director general al regiei, Dumitru a participat, alaturi de ceilalti sapte inculpati, la cumpararea unui utilaj ciudat, la un pret si mai ciudat: adaosul comercial cumulat platit de Romsilva a fost de 1.744,98%.

In anul 2003, firma-fantoma Severom Trans aduce in tara un asa-numit „buldozer universal cu macara hidraulica pe senile”. Expertiza efectuata ulterior a dovedit faptul ca, de fapt, era vorba despre un fost tanc de provenienta sovietica, model T55, modificat, in sensul ca i-au fost atasate o lama de buldozer si un brat hidraulic. Conform unei adrese ulterioare a Directiei Silvice Targoviste, tancul consuma cam 300 de litri de motorina la suta de kilometri.
Din declaratia vamala de import, valoarea in vama a utilajului era de 6.250 USD.

Profitul: 300.000 USD
Actual ul deputat PSD de Dambovita Ion Dumitru era, in 2004, director general al Regiei Nationale a Padurilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.