Primarul Emil Boc a declarat ieri pentru Romania libera ca nu a semnat petitia "Avram Iancu merita ceva mai bun" si nu este de acord cu mutarea statuii din Piata


Primarul Emil Boc a declarat ieri ca nu a semnat petitia prin care grup
Primarul Emil Boc a declarat ieri pentru Romania libera ca nu a semnat petitia "Avram Iancu merita ceva mai bun" si nu este de acord cu mutarea statuii din Piata


Primarul Emil Boc a declarat ieri ca nu a semnat petitia prin care grupul MindBomb cere solutionarea problemei urbanistice a statuii lui Avram Iancu din Cluj-Napoca. Numele primarului apare printre cei 100 de semnatari ai petitiei online, insa oricine ar fi putut completa cu numele lui Emil Boc.
Contactat ieri de Romania libera, primarul a declarat ca nu el este cel care a semnat in numele sau. "Nu am semnat si nu sunt de acord cu mutarea statuii. Am alte prioritati", a spus Emil Boc.
Petitia "Avram Iancu merita ceva mai bun" a fost postata ieri pe site-ul www.petitiononline.com si adunase pana seara peste 100 de semnaturi, printre numele postate regasindu-se mai multi jurnalisti si oameni de cultura clujeni.
Sub egida "Jos cu Avram Iancu", petitia se adreseaza primarului Emil Boc si Consiliului Local Cluj-Napoca si cere solutionarea problemei statuii, pe care initiatorii petitiei o considera "un simbol al intolerantei, inesteticului si prostiei".
"Intr-unul dintre cele mai cunoscute ghiduri europene de calatorii, Le Routard, statuia e descrisa ca fiind, citam, 'incredibil de comica>>. Strainii se distreaza. Clujenii nu au, insa, nici un motiv de veselie. Doar de amaraciune", se mai arata in petitia postata de un grup de initiativa care doreste un Avram Iancu mai apropiat de realitatea ardeleana.
Pe site-ul MindBomb este afisata explicatia campaniei: "Dorim ca primarul Clujului si consilierii locali sa fie acei lideri care sa afirme dreptul tuturor la spatiul orasului. Decizia de redare a pietelor principale cetatenilor Clujului ar trebui sa fie un prim pas dintr-un proces amplu de salubrizare estetica si de normalizare a spatiului public".



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.