Piata auto a crescut cu peste 24% Vanzarile de masini noi au depasit 146.000 de unitati, in primele sase luni ale anului, in crestere cu 24,6% fata de perioada similara din 2006, conform statisticilor remise luni NewsIn de Asociatia Producatoril

Piata auto a crescut cu peste 24% Vanzarile de masini noi au depasit 146.000 de unitati, in primele sase luni ale anului, in crestere cu 24,6% fata de perioada similara din 2006, conform statisticilor remise luni NewsIn de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). Astfel, in primul semestru din 2007 s-au vandut 146.292 autoturisme, in crestere cu 24,6% fata de cele 117.456 vandute in intervalul ianuarie - iunie anul trecut. Vanzarile de vehicule comerciale au crescut si ele cu 25%, de la 18.148 unitati la 22.677 unitati. (NewsIn) Industrie „Coindu" cauta muncitori din Ungaria Compania portugheza „Coindu", care isi desfasoara activitatea in Zona Libera Curtici-Arad, a demarat etapa a doua de dezvoltare, motiv pentru care se doreste o angajare masiva de personal. Pana la sfarsitul acestui an, numarul angajatilor va ajunge la 1.200. Conducerea companiei nu a exclus organizarea unei campanii de recrutare de forta de munca in Ungaria. Si conducerea companiei italiene „SilMet" a organizat prima selectie de personal in localitatea maghiara Battanya, muncitorii urmand sa fie angajati in Zona Industriala Turnu-Pecica din judetul Arad. (Paula Bulzan)

Fara bere romaneasca peste Prut Producatorul brandului de bere Neumarkt, Bere Mures, a sistat exportul de bere catre Republica Moldova, ca urmare a noului regim vamal care prevede o taxa de 25 de euro pe hectolitru. Pana la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana, intre cele doua state nu existau taxe vamale, insa in urma introducerii acestora societatea Bere Mures, a doua companie cu capital autohton de pe piata berii, va pierde aproximativ 600.000 de euro anual, in conditiile in care exporturile sale in Moldova reprezentau circa 1-2% din afacerile producatorului, care in 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 60 milioane de euro. (Paula Bulzan)

Un hotel de cinci stele la Saturn Al patrulea hotel de cinci stele de pe litoralul romanesc, si primul construit intr-o alta statiune in afara de Mamaia, a fost deschis la inceputul lunii iulie la Saturn, in urma unei investitii de doua milioane de euro. "Hotelul, numit Saturn, construit de la zero, a fost inaugurat la inceputul acestei luni si a fost clasificat la cinci stele. Are 64 de camere duble si patru apartamente, si insumeaza 144 de locuri de cazare. Investitia a fost de circa doua milioane de euro", a declarat Aurel Daniel Stan, proprietarul hotelului. (Mediafax)

BRD - cea mai buna banca BRD - Groupe Societe Generale a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea revistei Euromoney premiul pentru cea mai buna banca din Romania, remarcandu-se prin strategia de dezvoltare a segmentului de retail. Premiul a fost acordat pe baza rezultatelor financiare aferente anului trecut, se arata intr-un comunicat al BRD. BRD este a doua mare banca din Romania, cu active de peste 8,7 miliarde de euro. Institutia de credit peste 2,2 milioane clienti si mai mult de 600 de unitati. BRD a emis 2.000.000 de carduri si opereaza o retea de 1.100 ATM-uri si 10.000 de POS-uri. (Mediafax)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.