Sincer, n-am crezut ca informatia privind canicula, aparuta in ziarul nostru de ieri, va provoca o asemenea isterie. Inca de pe vremea lui Ceausescu, noi, romanii, ne-am obisnuit ca la televizor sa se anunte ca temperaturile nu depasesc 35 de grade
Sincer, n-am crezut ca informatia privind canicula, aparuta in ziarul nostru de ieri, va provoca o asemenea isterie. Inca de pe vremea lui Ceausescu, noi, romanii, ne-am obisnuit ca la televizor sa se anunte ca temperaturile nu depasesc 35 de grade si sa ne dam seama de adevarata temperatura mergand pe strada, spre serviciu sau manati de orice alte treburi. Analizand insa datele pe care isteria provocata de noi le-a scos la iveala, nu putem sa nu observam cateva elemente care intr-o tara civilizata provoaca mai multa panica decat daca s-ar anunta pur si simplu ca temperaturile depasesc 40 de grade.

Ne-am obisnuit ca ANM sa transmita avertizarile privind diverse coduri cu doua-trei zile inainte ca fenomenele naturale sa se produca. Ieri, ANM a transmis avertizare cod portocaliu pentru noua judete si pentru Bucuresti. E o avertizare facuta in pripa, cu doar cateva ore inainte ca temperaturile sa devina ucigatoare. Tot ieri, in mare viteza, Tariceanu a avut o videoconferinta cu toti prefectii pentru a stabili masurile de combatere a caniculei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.