Societatea nationala de Transport Feroviar de Marfa, CFR Marfa, va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in cursul anului viitor, atunci cand societatea va fi cu adevarat pregatita, a declarat pentru The Money Channel ministrul Transporturilor, Lud
Societatea nationala de Transport Feroviar de Marfa, CFR Marfa, va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in cursul anului viitor, atunci cand societatea va fi cu adevarat pregatita, a declarat pentru The Money Channel ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Intentionez scoaterea la bursa a unei societati numai cand aceasta este cu adevarat pregatita pentru ca altfel exista riscul unei deprecieri subiective dupa listare", a declarat Orban. Ministrul Transporturilor a amintit ca Aeroportul Bucuresti se afla intr-un stadiu avansat de listare la Bursa, iar Aeroportul Timisoara este in plin proces de dezvoltare. Decomadata, aeroporturile Otopeni si Baneasa vor functiona separat pana la infiintarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti "Decizia de listare nu imi apartine numai mie pentru ca dorim sa transmitem o parte din actiuni catre autoritatile locale", a mai spus Orban.
Agentia de evaluare a riscurilor financiare Moody's a atribuit in luna martie un rating de grup pe termen lung de "Ba2" operatorului feroviar CFR Marfa. CFR Marfa estimeaza ca va avea in 2007 o cifra de afaceri de 625 milioane de euro, in 2005 cifra de afaceri fiind de 505 milioane de euro, iar in 2006 de aproximativ 506 milioane de euro, au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.