In ziua de 12 iulie a avut loc Adunarea Generala a Membrilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, care a fost precedata de Adunarile Generale pe Sectiuni (Industrie, Servicii si Comert-Turism), in cadrul carora au fost dezbatute s
In ziua de 12 iulie a avut loc Adunarea Generala a Membrilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, care a fost precedata de Adunarile Generale pe Sectiuni (Industrie, Servicii si Comert-Turism), in cadrul carora au fost dezbatute si aprobate Raportul de activitate al Colegiului de Conducere al CCIB in perioada iunie 2006-mai 2007 si Obiectivele CCIB pentru perioada iulie 2007-iunie 2008.
Presedintele Stefan D. Popa a supus dezbaterii Adunarii Generale principalele doleante ale comerciantilor, asa cum au fost ele formulate in cadrul Adunarilor Generale pe Sectiuni.
Ca atare, CCIB se va implica in mod prioritar in : amendarea Legii achizitiilor publice si alinierea prevederilor acesteia la procedurile UE; sesizarea BNR cu privire la aprecierea monedei nationale in mod nerealist, deoarece aceasta afecteaza activitatea societatilor din sectorul comertului exterior; dezvoltarea relatiilor comerciale cu Republica Moldova, precum si cu zonele traditionale romanesti din Ucraina (Cernauti si Ismail).
In acest context, membrii CCIB au fost informati cu privire la solicitarea adresata premierului roman, ca in alcatuirea unor delegatii economice in strainatate sa se tina seama de legaturile pe care le au Camerele teritoriale in respectivele zone, dandu-se ca exemplu surprinderea exprimata de CCI a Rep. Moldova fata de lipsa din misiunea care a vizitat recent Chisinaul a CCIB, impreuna cu care au fost realizate actiuni de prestigiu precum Fabricat in Moldova, Zilele economiei Rep. Moldova in Romania, Zilele economiei Romaniei in Rep. Moldova, Festivalul vinului moldovenesc, precum si manifestarile dedicate facilitarii mutarii granitei comunitare pe Prut, cu ocazia aderarii Romaniei la UE.
De asemenea, CCIB se va implica in infiintarea Centrului de Informare Turistica a Bucurestiului prin colaborarea cu ANAT si Primaria Capitalei, dar si in organizarea, pana la finele anului, a unei dezbateri pe tema directiilor de dezvoltare a turismului romanesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.