Spitalul de Boli Infectioase Constanta a fost luat cu asalt, in ultima perioada, de zeci de cazuri de dizenterie. O data cu venirea temperaturilor ridicate, medicii recomanda acordarea unei atentii sporite modului de preparare a alimentelor. Regula s
Spitalul de Boli Infectioase Constanta a fost luat cu asalt, in ultima perioada, de zeci de cazuri de dizenterie. O data cu venirea temperaturilor ridicate, medicii recomanda acordarea unei atentii sporite modului de preparare a alimentelor. Regula se aplica in special la copii, care au nevoie de o igiena exemplara pentru a nu suferi de dizenterie. Mancarea trebuie consumata in momentul in care este preparata, daca nu, aceasta trebuie conservata foarte bine la rece. Fructele si legumele necesita o buna spalare inainte de a le fi oferite micutilor. Specialistii considera ca factorii patogeni care cauzeaza diareea copiilor se transmit direct din apa, alimente alterate, fructe sau legume nespalate, dar si prin contactul direct de la om la om. Agentii patogeni pot fi de tip bacterian, precum salmonella, shigella, escherichia coli sau de tip viral, precum rotavirusurile. Copiii trebuie adusi de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase Constanta daca prezinta scaune lichide frecvente, varsaturi, febra, eritem fesier, dureri abdominale si lipsa poftei de mancare. Pentru stabilirea unui tratament corect, medicii pediatri recolteaza probe pentru analizele de laborator.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.