ADRIANA POPESCU Din cauza temperaturilor ridicate, care se resimt si in apartamente, tot mai multe persoane isi monteaza in locuinte aparate de aer conditionat. Putina lume stie insa ca, folosite necorespunzator, acestea sunt periculoase pentru sana
ADRIANA POPESCU Din cauza temperaturilor ridicate, care se resimt si in apartamente, tot mai multe persoane isi monteaza in locuinte aparate de aer conditionat. Putina lume stie insa ca, folosite necorespunzator, acestea sunt periculoase pentru sanatate. Medicul Tereza Ghitescu ne-a spus ce boli produce aerul conditionat si cum pot fi evitate. Nevralgiile sunt cauzate de sederea prelungita in incaperile cu aer conditionat si de trecerea brusca de la cald la rece. Acestea se manifesta prin dureri de cap si maxilo-faciale, amorteli ale gatului si bratelor, iar, uneori, se pot produce pareze. Virozele respiratorii si alergiile apar din cauza infectiei cu legionella - un microorganism periculos, care se dezvolta in filtrele aparatelor de aer conditionat. Simptomele bolilor produse de legionella sunt variate, pornind de la tuse si febra, pana la junghiuri in tot corpul, crampe abdominale, dureri musculare si de cap. Uneori, pneumopatiile cauzate de acest microorganism se agraveaza si pot duce la deces. Cum ne ferim de afectiuni Pentru a evita nevralgiile, medicii recomanda sa stati la o distanta de sase - noua metri de locul in care este montat aparatul de aer conditionat, iar temperatura de reglare a acestuia sa nu fie mai mica de 22 de grade Celsius. De asemenea, pentru a scadea riscul aparitiei bacteriei legionella, este indicat sa curatati filtrele instalatiilor sau sa le schimbati de doua ori pe an.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.