In 2006, Francis Ford Coppola i-a facut o oferta pe care nu a putut sa o refuze. Rolul din "Tinerete fara tinerete". Categoric talentat, original, altfel decat generatia lui, Florin Piersic Jr implineste astazi 39 de ani.

Poate fi bun prie
In 2006, Francis Ford Coppola i-a facut o oferta pe care nu a putut sa o refuze. Rolul din "Tinerete fara tinerete". Categoric talentat, original, altfel decat generatia lui, Florin Piersic Jr implineste astazi 39 de ani.

Poate fi bun prieten, poate fi cinstit si direct. Dar poate fi si foarte rau, atunci cand este calcat pe coada. Si nu face concesii. "Se poate intampla ca intr-un anumit moment sa ti se puna eticheta de genial, pentru ca ulterior totul sa tina aproape in exclusivitate de tine, de o sanatate de fier, de o putere de munca iesita din comun si de dorinta de a merge mai departe. De aceea admir masa de actori in perpetua asteptare de la Hollywood. Lucreaza ca vanzatori sau chelneri, iar toti banii astfel castigati ii investesc intr-un nou curs de actorie.

 Ii admir pentru speranta lor mereu vie de a da lovitura. Cea mai mare bucurie in ceea ce ma priveste e sa lucrez cu actori tineri, pe care ii vad venind cu aceeasi dragoste si pasiune de rol nu numai la premiera, ci si la a nu stiu cata reprezentatie. Mi s-a intamplat sa lucrez cu anumite persoane vreme de doua saptamani, iar la sfarsit sa simt ca am castigat mai mult decat in patru-cinci ani petrecuti alaturi de alte persoane. Eu cred ca e o provocare sa reusesti sa vezi scanteia intr-un om de pe strada care n-a pasit niciodata pe scena si habar n-are cum este sub lumina reflectoarelor.

Nu lucrez conform unor criterii batute in cuie si nici nu am reguli inatacabile. Nu sunt o persoana prea expansiva, sunt destul de zgarcit in reactii, dar imi dau lacrimile ascultandu-i pe Tudor Gheorghe, Grigore Lese sau pe lautarii din Clejani. Refugiul meu este «acasa», iar sursa mea de energie e Dumnezeu. Oricat de ciudat sau patetic ar suna. Iubirea joaca rolul principal in viata mea. Sunt superstitios si nu-mi place sa vorbesc despre proiectele mele inainte de a avea totul pus la punct. Acum trec printr-o perioada foarte buna, mai ales in profesie. Lucrez la proiecte personale, dar sunt deschis si propunerilor venite din partea celorlalti. Eu astept permanent. Pe diploma mea scrie ca sunt actor.


Mai am si alte preocupari. Nu am diploma de regizor, dar nu cred ca am nevoie de ea in epoca digitala. E mai important ca oamenii cu care lucrez sa aiba chef sa vina la repetitii. Exista destui oameni interesati de munca mea.


Sunt intr-adevar speriat de ceea ce se difuzeaza in ultima vreme, pentru ca ma preocupa problema educatiei. Sunt mult mai responsabil de cand am un copil. Sunt foarte atent cand se discuta despre un program educational. Violenta de la televizor nu mai e continuta sau sugerata, e chiar «pe fata». Peste cativa ani vom culege roadele."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.