Speciali. Jucatorii de culoare au adus un suflu aparte in campionatul nostru Usor, usor si campionatul nostru de fotbal a prins culoare odata cu venirea pe plaiuri mioritice a mai multor jucatori cu origini africane. Daca in vara anului trecut, Liga
Speciali. Jucatorii de culoare au adus un suflu aparte in campionatul nostru Usor, usor si campionatul nostru de fotbal a prins culoare odata cu venirea pe plaiuri mioritice a mai multor jucatori cu origini africane. Daca in vara anului trecut, Liga Profesionista a organizat un amical intre o selectionata a romanilor din primul esalon si o echipa a strainilor, acum le poate veni randul si fotbalistilor de culoare. Acestia se pot lauda ca sunt mai numerosi ca in alti ani si pot chiar sa alcatuiasca un "11" de valoare. Echipele care conteaza mai mult pe forta si rezistenta "lebedelor negre" sunt Otelul, Universitatea Craiova, Poli Timisoara si CFR Cluj. La polul opus se afla nou promovatele Gloria Buzau, Dacia Mioveni, "U" Cluj si Poli Iasi, echipe care prefera albul imaculat in lotul lor. Prin aducerea lui Cesinha si Boya in intersezon, Rapidul a lucrat cel mai mult la capitolul cosmopolitism in lot, in timp ce timisorenii de la Poli chiar s-au dispensat de Emeghara pentru a ajuta Steaua in tentativa de a-si colora formatia. Un prim "11", denumit generic de noi FC Unirea Ciocolata, format din jucatorii de culoare din Liga I, ar arata astfel: Kouha (Otelul) ? Blay (Dinamo), Nogo (Otelul), Omoduemuke (Timisoara), Emeghara (Steaua) ? Semedo (CFR), Wobay (Craiova), Edson (UTA), Boya (Rapid) ? Ogbonna (CFR), Mansour (Timisoara). Culoarea din Anglia Premier League este unul dintre campionatele care importa multi fotbalisti de culoare. In conditiile in care intrecerea lor se bazeaza mult pe forta si rezistenta fizica, echipele de top din Anglia s-au orientat, cu mult inaintea Romaniei, spre piata africana. Spre exemplu, Chelsea Londra pune accent foarte mult in linia de mijloc pe jucatori de culoare, iar in atac ivorianul Drogba este talismanul lui Mourinho. In schimb, Arsenal Londra si-a facut o defensiva puternica din care nu lipsesc Toure, Gallas sau Eboue. Iata un posibil "11" al "ciocolatiilor" din Anglia: Chocolate United: James (Portsmouth) ? Eboue (Arsenal), Toure (Arsenal), Ferdinand (Man Utd), Ash. Cole (Chelsea) ? Lennon (Tottenham), Makelele (Chelsea), Essien (Chelsea), Evra (Man Utd) ? Drogba (Chelsea), Martins (Newcastle).


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.