Consiliul National al PER, organizat sambata, a reprezentat, pentru cei 46 de delegati prezenti, un prilej de cearta, un vicepresedinte prezentand o inregistrare telefonica atribuita presedintelui Petru Lificiu, absent de la reuniune, continand injur
Consiliul National al PER, organizat sambata, a reprezentat, pentru cei 46 de delegati prezenti, un prilej de cearta, un vicepresedinte prezentand o inregistrare telefonica atribuita presedintelui Petru Lificiu, absent de la reuniune, continand injuraturi copioase la adresa unor lideri de filiale.
Cei 46 de delegati ai PER, prezenti sambata in Palatul Parlamentului, au fost convocati la reuniunea Consiliului National de Conducere, pentru a aproba cateva modificari ale Statutului partidului.
Intalnirea politica a degenerat, insa, intr-un scandal pigmentat cu atacuri la persoana si cu prezentarea unei inregistrari a unei convorbiri telefonice pline cu injuraturi care au ridicat sala in picioare.
Reuniunea a fost deschisa, intr-o atmosfera de calm aparent, de presedintele PER, Petru Lificiu, care, fiind plecat din tara, a transmis un mesaj video din Franta.
Lificiu a fost urmat de presedintele Consiliului National al PER, Octavian Ciobota, care a citit un raport de activitate destul de neobisnuit.
El a aratat ca nu exista nici macar o secretara angajata la sediu, ca se iau decizii la varf de catre o singura persoana, ca partidul nu este atractiv pentru parlamentari sau pentru oamenii de afaceri si ca, pentru prima data in istoria PER, liderii formatiunii nu au catadicsit sa depuna la BEC insemnul electoral al formatiunii, in vederea alegerilor europarlamentare.
Ciobota a definit concis si linia doctrinara a PER, situata in zona de centru-stanga a politicii, justificand comparatia Partidului Ecologist din Romania cu un pepene: verde pe dinafara (culoarea acestei formatiuni), dar rosu pe dinauntru (culoarea partidelor de stanga).
Fara prea multe menajamente, Ciobota s-a intrebat de ce PER ar fuziona cu alte partide, schimbandu-si orientarea si chiar culoarea.
"Daca se doreste sa devenim pepeni galbeni, cu alta orientare, decizia trebuie luata de Biroul Executiv Central", a spus el, facand aluzie la negocierile duse de liderii PER cu omologii lor din Partidul Verzilor.
"Ecologistii sunt identificati cu apa, aerul si fraierul din politica romaneasca", a conchis Ciobota, aplaudat de toata lumea.
La un moment dat, cand toata lumea astepta pauza de cafea, prim-vicepresedintele PER, Danut Pop, a urcat la microfon, si-a scos telefonul mobil din buzunar si a anuntat ca o sa difuzeze inregistrarea unei convorbiri telefonice in care Petru Lificiu injura liderii filialelor PER.
Linistea salii a fost sparta de cele cateva injuraturi nonsalante, inregistrate si difuzate de pe telefonul lui Pop. Imediat a izbucnit scandalul.
Reprezentantul filialei Braila a sustinut ca se simte jignit de injuraturile lui Lificiu. Altcineva, de la Vrancea, a spus ca asa-zisele declaratii injurioase nu sunt, de fapt, decat chestiuni personale, deci trebuie sa ramana private.
Oamenii s-au grupat in doua tabere, iar scandalul a continuat pe holuri spre amuzamentul turistilor ce vizitau Palatul Parlamentului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.