CFR Marfa va participa la privatizarea diviziei de transport de marfa a companiei feroviare de stat din Ungaria, MAV, iar fondurile pentru participarea la licitatie vor fi altele decat cele de la bugetul de stat, a declarat Ludovic Orban, ministrul T
CFR Marfa va participa la privatizarea diviziei de transport de marfa a companiei feroviare de stat din Ungaria, MAV, iar fondurile pentru participarea la licitatie vor fi altele decat cele de la bugetul de stat, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor. "Dupa o analiza pe care noi am facut-o la nivelul ministerului am decis ca CFR Marfa sa participe la licitatia pentru privatizarea companiei ungare MAV. Suntem intr-o perioada in care companiile trebuie sa iasa din cadrul national si sa se dezvolte in competitia de pe piata europeana. Consider ca CFR Marfa are capacitatea sa se dezvolte pe plan regional", a explicat ministrul Transporturilor.
Potrivit acestuia, se vor folosi fonduri din parteneriate cu consortii bancare si din investitii. Compania ungara a anuntat in luna mai licitatia pentru privatizarea companiei de transport de marfa MAV Cargo, care are o valoare totala nominala de aproape 30 mld. forinti. Potrivit documentului care descrie oferta, intrarea in prima etapa a licitatiei este deschisa oricui semneaza un acord de confidentialitate si cumpara documentatia pentru licitatie in valoare de 5 milioane de forinti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.