Un tren de pasageri plin cu navetisti s-a ciocnit ieri dimineata, la o ora de varf, cu un tren de marfa, in apropierea unei gari din nordul Atenei.
53 de pasageri au fost raniti, dintre care 25 grav, avand nevoie de internare. Trenul de pasageri
Un tren de pasageri plin cu navetisti s-a ciocnit ieri dimineata, la o ora de varf, cu un tren de marfa, in apropierea unei gari din nordul Atenei.
53 de pasageri au fost raniti, dintre care 25 grav, avand nevoie de internare. Trenul de pasageri, extrem de aglomerat, plecase din nordul Atenei si se indrepta spre portul Pireu, iar trenul de marfa venea din orasul Corinth (la sud de capitala) si mergea spre Avlona. Coliziunea s-a produs in apropierea garii Neratziotissa, in cartierul Sepolia. Martorii au relatat ca mecanicul locomotivei trenului de pasageri i-a avertizat pe calatori ca se va produce o coliziune, dupa care a sarit din tren. Imaginile transmise de posturile de televiziune grecesti au aratat ca ambele trenuri au fost grav avariate, cabinele mecanicilor fiind complet distruse.
"Doamne, Dumnezeule! am strigat, cand am vazut trenurile mergand unul spre altul si ciocnindu-se. Am vazut oameni raniti coborand din tren si apoi au inceput sa vina masini de pompieri si ambulante", a relatat o martora a accidentului.
Calea ferata pe care a avut loc coliziunea face legatura intre capitala si aeroport. Tronsonul sudic pana la Neratziotissa a fost inchis din cauza accidentului, dar pe tronsonul nordic, spre aeroport, s-a circulat normal.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.