Bugetul de pensii din 2008 este de 9,1 miliarde lei, iar pensiile vor fi platite integral din bugetul de asigurari sociale, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, miercuri, intr-o emisiune televizata. "Noi, la anul, vom avea
Bugetul de pensii din 2008 este de 9,1 miliarde lei, iar pensiile vor fi platite integral din bugetul de asigurari sociale, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, miercuri, intr-o emisiune televizata. "Noi, la anul, vom avea o crestere economica, potrivit Comisiei de Prognoza, de 6,2-6,3% fata de acest an. Salariile brute, in baza carora se construieste bugetul asigurarilor sociale, vor avea o crestere de la o medie de circa 12 milioane de lei la 15 milioane de lei. Ceea ce inseamna ca salariile in baza carora se construieste bugetul cresc cu 20%. Deci, desi am o crestere de 6,2%, bugetul porneste din start, fara masuri suplimentare, cu o crestere a pensiilor pe anul viitor de 20%. In 2008, avem bugetul de pensii de circa 9 miliarde, in calculele noastre e 9,1 miliarde, ca sa fiu mai exact", a explicat Vosganian. Potrivit acestuia, o diminuare a acestui buget in 2009 ar fi posibila doar in doua situatii: recesiune economica sau diminuare in termeni nominali a salariilor. "Noi, pensiile pentru 2008 le vom plati, practic, integral din bugetul de asigurari sociale, care se duce catre pensii. Bugetul de stat se duce catre invatamant, armata, drumuri, agricultura. Deci, nu avem transfer de la bugetul de stat decat intr-o proportie infima", a subliniat oficialul MEF.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.