O carte proaspat aparuta pe piata pretinde ca spune adevarul despre moartea lui Jim Morrison, solistul trupei The Doors.

In toate biografiile lui Jim Morrison de pina acum, ca de altfel si in arhivele politiei, cauza mortii sale a fost un atac cardiac. Pe 3 iulie 1971, rock starul, in virsta de 27 de ani, a fost gasit mort in cada din apartamentul unde locuia cu iubita sa. Autoritatile nu i-au facut nici o autopsie, cazul fiind clasat.

Acum, la 36 de ani dupa inmormintarea sa, cartea „The End: Jim Morrison" aduce o noua teorie despre cauza mortii lui. Sam Bernett, fost om de radio si fost vicepresedinte al Disneyland Paris, celebru pentru cercetarile sale legate de viata si cariera multor nume importante ale rockului, scoate la iveala rezultatele unor investigatii indelungate. Bernett, care in 1971 avea 20 de ani, sustine ca l-a gasit pe Morrison mort intr-o cabina din toaleta unui club de noapte. „Cind l-am gasit, avea spuma si singe la nas, iar doctorul a spus ca trebuie sa fi fost o supradoza de heroina", isi aminteste autorul.

Bernett sustine ca Morrison venise in acea noapte la un club parizian, insotit de doi barbati, cunoscuti ca traficanti de droguri, de la care urma sa cumpere heroina pentru iubita sa, Pamela Courson, alaturi de care locuia de citeva luni la Paris. Pentru ca solistul trupei The Doors avea fobie de ace, prefera sa prizeze heroina. Cind a fost gasit in cabina, „ca o gramada inerta, ghemuit pe podea", cei doi dealeri de droguri au spus ca Morrison este doar inconstient si l-au dus in apartamentul sau. Cind Bernett a vrut sa cheme ambulanta si politia, proprietarul clubului s-a opus, preferind sa pastreze tacerea si sa-l lase pe Morrison in grija celor doi traficanti.

Pamela Courson a declarat politiei la acel moment ca, dupa o noapte linistita, in care ea si Jim au luat cina si au ascultat muzica, iubitul ei a facut o baie prea fierbinte, lucru care i-a cauzat moartea. Pe linga consumul de alcool si droguri si criza de imagine pe care Morrison o traversa la acea vreme, artistul se ingrasase foarte mult, lucru care i-a alimentat problemele cardiace.

Politia s-a rezumat la declaratiile care sustineau ipoteza infarctului si, nici astazi, dupa publicarea acestor noi piste, nu va redeschide cazul Jim Morrison. Autorul unei alte biografii dedicate starului, Stephen Davis, nu s-a lasat convins de povestea lui Bernett si a declarat ca nu va modifica informatiile din cartea sa, „Jim Morrison: Life, Death, Legend", in urma noii teorii.