Procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au dispus trimiterea in judecata a lui Iosif Mihai Puwak (sotul fostului ministru al integrarii din perioada PSD Hildegard Puwak - n.r.), relateaza Rompres
Procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au dispus trimiterea in judecata a lui Iosif Mihai Puwak (sotul fostului ministru al integrarii din perioada PSD Hildegard Puwak - n.r.), relateaza Rompres. Iosif Mihai Puwak, asociat si administrator al SC Geroconstruct SRL, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de deturnare de fonduri si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea.
Dosarul va fi judecat de Judecatoria sectorului 4 Bucuresti.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale a rezultat ca, la data de 10 ianuarie 2001, S.C. 'Geroconstruct' SRL, prin reprezentantul legal Iosif Mihai Puwak, a transmis Centrului National 'Leonardo Da Vinci' o cerere de finantare nerambursabila impreuna cu proiectul intitulat 'Pregatirea tinerilor muncitori in domeniul constructiilor de locuinte privind dezvoltarea de noi tehnologii pentru executia instalatiilor sanitare si de incalzire', solicitand alocarea sumei de 39.000 de euro, finantare nerambursabila in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale, faza a doua 2000-2006, exercitiul 2001.
In acest sens, inculpatul a propus ca 15 muncitori romani din domeniul instalatiilor sanitare si de incalzire sa lucreze timp de 8 saptamani la parteneri germani de profil, cu posibilitatea unui scurt curs de limba germana. In proiect s-a prevazut ca partener extern firma 'Millenium GmbH' reprezentata de Dessila Johann care, de altfel, si-a dat acordul privind participarea ca partener in proiect la data de 12 ianuarie 2001.
Dupa depunerea si evaluarea proiectului, acesta a fost selectat in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile, iar ulterior, in 26 aprilie 2002, a fost perfectat un contract intre Centrul National pentru Programul de Formare Profesionala 'Leonardo Da Vinci' si S.C. 'Geroconstruct' SRL, reprezentat legal de Iosif Mihai Puwak.
'Conform contractului se aloca suma de 40.200 de euro pentru implementarea proiectului, care avea ca principal obiectiv realizarea unui plasament in strainatate pentru 8 saptamani, la care sa participe 15 stagiari 'numai persoane angajate cu carte de munca in cadrul unitatii contractante sau a unitatii de trimitere'', precizeaza DNA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.