Liderul SIP Botosani, Maria Tipirigan, a declarat ca neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive si executorii se constitue in infractiune si se pedepseste cu amenda sau inchisoare. "Daca s-ar pierde vreun recurs cadrele didactice vor da bani
Liderul SIP Botosani, Maria Tipirigan, a declarat ca neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive si executorii se constitue in infractiune si se pedepseste cu amenda sau inchisoare. "Daca s-ar pierde vreun recurs cadrele didactice vor da banii inapoi in termen de zece ani pentru ca tot asa si-au batut joc de noi cei care nu au executat statutul personalului didactic", a declarat Maria Tipirigan, liderul SIP Botosani. In procesul privind acordarea drepturilor salariale educatorilor, invatatorilor si institutorilor care au grad didactic I si 25 de ani vechime au fost citate 265 de unitati de invatamant de pe raza judetului Botosani. Dascalii de la majoritatea scolilor si-au primit drepturile banesti castigate in instanta, insa sunt unele centre bugetare care refuza in continuare sa semneze statele de plata pentru aceste drepturi salariale.
"Este dreptul fiecarei institutii sa ne atace in recurs. Dar se pare ca va fi nevoie sa schimbam tactica. Suntem revoltati de faptul ca unii colegi nu si-au primit nici pana in momentul de fata diferentele salariale cu inflatie si dobanda aferenta. Noi nu vrem sa fim considerati dusmani ai primariilor dar ne vedem pusi in situatia sa apelam la executori judecatoresti", a mai declarat Maria Tipirigan.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.