America este in doliu. Lady Bird Johnson, sotia fostului presedinte Lyndon Johnson, a incetat din viata la virsta de 94 de ani. Autoritatile din Texas, statul natal al fostei prime doamne, au cerut ca toate steagurile sa fie coborite in berna. Potriv
America este in doliu. Lady Bird Johnson, sotia fostului presedinte Lyndon Johnson, a incetat din viata la virsta de 94 de ani. Autoritatile din Texas, statul natal al fostei prime doamne, au cerut ca toate steagurile sa fie coborite in berna. Potrivit medicilor, Bird Johnson a murit din cauze naturale, inconjurata de rude si prieteni. Femeia a avut citeva probleme de sanatate in ultimii ani, inclusiv un atac de cord in 2002, care i-a afectat capacitatea de a vorbi. De atunci, Lady Johnson comunica doar prin biletele scrise. Bird Johson, nascuta Claudia Alta Taylor, a fost casatorita cu cel de-al 36-lea presedinte american. Sotul ei, Lyndon Johnson, a fost investit in fruntea statului pe 22 noiembrie 1963, la citeva ore dupa asasinarea lui John F.

Kennedy. A ramas in acest post pina in 1969. In calitate de presedinte a avut de gestionat mai multe crize, inclusiv razboiul din Vietnam. A incetat din viata in 1973, in urma unui atac de cord. Dupa decesul sau, Lady Bird Johnson s-a implicat in activitatile de infrumusetare a pasajelor din spatii publice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.