Premierul Calin Popescu Tariceanu si comisarul european Danuta Hubner au semnat, ieri, la Palatul Victoria, "Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013".


In baza documentului, Comisia Europeana (CE) acorda Romaniei aproape 20 d
Premierul Calin Popescu Tariceanu si comisarul european Danuta Hubner au semnat, ieri, la Palatul Victoria, "Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013".


In baza documentului, Comisia Europeana (CE) acorda Romaniei aproape 20 de miliarde euro pentru programe de dezvoltare. Potrivit premierului, cu banii primiti de la Uniunea Europeana autoritatile de la Bucuresti doresc sa reduca decalajele care separa Romania de celelalte tari europene, dar si disparitatile interne la nivel de regiuni. Premierul a subliniat ca este nevoie de implicarea puternica a autoritatilor locale, mai ales ca cei mai multi bani europeni vor merge catre acestea: "Ramane acum sa facem proiecte de calitate pentru a putea cheltui acesti bani, cu o atentie deosebita pentru gestionarea corecta si eficienta a fondurilor". Conform documentului semnat ieri, CE va aloca Romaniei, in perioada 2007-2013, 19,67 miliarde euro din fondurile structurale si de coeziune. Comisarul european Danuta Hubner a apreciat ca "vestea buna pentru ministrii Romaniei este ca primele plati se vor face chiar zilele urmatoare. E vorba de 15 miliarde de euro. Dar mai sunt inca doua programe pentru care Romania va mai primi bani, insa negocierile pentru aceste fonduri se vor incheia abia in septembrie". Hubner a mai precizat ca Romania este cel de-al 15-lea din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene care finalizeaza negocierile acestui document strategic national si pentru majoritatea programelor operationale. Dar a precizat ca "adevarata provocare sta in implementare. Comisia se asteapta la o buna colaborare cu Executivul roman".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.