Un raport al agentiilor guvernamentale de la Washington, care a „transpirat“ ieri in presa de peste Ocean, da apa la moara celor care au criticat modul in care a fost condus „razboiul impotriva terorismului“ dupa 11 septembri
Un raport al agentiilor guvernamentale de la Washington, care a „transpirat“ ieri in presa de peste Ocean, da apa la moara celor care au criticat modul in care a fost condus „razboiul impotriva terorismului“ dupa 11 septembrie 2001. Concluzia este demolatoare - Al- Qaida este la cel mai inalt nivel operativ de dupa episodul World Trade Center. Contextul este, de asemenea, unul care provoaca ingrijorare. In Marea Britanie, celulele teroriste inspirate de Al-Qaida sunt in efervescenta, iar strategia SUA pentru Irak se afla intr-un punct mort.

Una dintre concluziile prezentate in analiza de la Washington suna in felul urmator: liderii Al-Qaida din Pakistan sunt in legatura cu celulele din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si de Est si Europa. La acest capitol, intra in discutie elemente ce tin de globalizare, de cum se pot adapta civilizatii diferite unui mediu in care informatia circula in mod instantaneu, iar consumismul este o noua religie.

Greselile recente ale politiei britanice si ale armatei americane sunt doar de ordin tactic, ele au permis Al-Qaida sa se intareasca imediat, din punct de vedere operativ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.