>> Fluturasi in casutele postale si o linie telefonica gratuita sunt ingredientele pentru campania de imagine a Kronospan
 
>> Fabrica produce formaldehida,
o substanta despre care oamenii cred ca ar fi cancerigena

Kron
>> Fluturasi in casutele postale si o linie telefonica gratuita sunt ingredientele pentru campania de imagine a Kronospan

>> Fabrica produce formaldehida,
o substanta despre care oamenii cred ca ar fi cancerigena

Kronospan Sebes a inceput ieri o campanie impotriva a ceea ce reprezentantii companiei numesc "dezinformarea" la care este supusa societatea. Campania consta, in principal, in editarea unor fluturasi care vor ajunge in casutele postale ale tuturor locuitorilor din Sebes si in infiintarea unei linii telefonice gratuite, la care se pot afla mai multe detalii legate de activitatea companiei. In plus, reprezentantii Kronospan au adresat Primariei, Consiliului Local si comitetului de initiativa care organizeaza actiunile de protest, invitatia de a face o vizita in Franta, in localitatea de unde a fost adusa instalatia de formaldehida cu capacitate de 60.000 de tone pe an.
"Ne-au fost aruncate multe acuzatii nefondate si fara nici un argument. Am respectat intotdeauna autoritatile locale si nationale, privind monitorizarea activitatii noastre, fiind mereu deschisi oricarui studiu sau analize. Pana in prezent nu exista un studiu, analiza sau monitorizare care sa indice faptul ca depasim emisiile legale sau ca punem in pericol viata cetatenilor", a declarat Adrian Bacila, director de productie la Kronospan.
Fluturasii care vor fi distribuiti cuprind raspunsuri la noua acuzatii pe care reprezentantii Kronospan sustin ca au fost lansate fara a exista dovezi. Principala acuzatie se refera la faptul ca emisiile de pe platforma industriala ar fi determinat o crestere a cazurilor de cancer in municipiul Sebes. Conducerea Kronospan sustine contrariul si ofera date de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, potrivit carora rata cazurilor de cancer inregistrate in 2006 este de trei ori mai mica in judetul Alba fata de judetul Cluj, iar in Sebes este cu 2% mai scazuta decat in Alba Iulia. Formaldehida a fost inclusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii pe o lista a substantelor chimice "probabil cancerigene". Acest lucru a fost suficient pentru ca o mare parte a locuitorilor din Sebes sa se opuna investitiei in noua fabrica si sa solicite organizarea unui referendum pe aceasta tema.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.