Un numar de 33 de imigranti din Spania au trecut de prima faza a procesului de admitere la cursurile de formare pentru o brigada de politie, in cadrul unui program al departamentului de Interne. Programul are in vedere incorporarea unor agenti care
Un numar de 33 de imigranti din Spania au trecut de prima faza a procesului de admitere la cursurile de formare pentru o brigada de politie, in cadrul unui program al departamentului de Interne. Programul are in vedere incorporarea unor agenti care sa inteleaga limbile si obiceiurile imigrantilor. Potrivit departamentului de Interne, la selectiile pentru Programul de diversificare sociala s-au prezentat 43 de aspiranti, insa numai 33 au fost admisi provizoriu deocamdata, informeaza Romanian Global News. Este vorba de imigranti care, insa, au primit cetatenia spaniola, pentru ca aceasta este o cerinta indispensabila pentru cei care vor sa fie agenti ai politiei catalane. Printre agetni exista si cativa originari din Romania, dar si din Maroc, Republica Dominicana, Argentina, Columbia, Peru, Pakistan, Uruguaz, Guinea Ecuatoriala si Brazilia.

Corpul de politie Mossos d' Esquadra are in prezent 13.018 agenti, dintre care aproximativ 600 sunt nascuti in strainatate, un procentaj inferior raportat la pezenta imigrantilor in Catalunia.

Cei 33 de imigranti acceptati provizoriu in cadrul acestui program care va consta in 300 de ore si care va incepe in data de 25 septembrie, vor trebui sa treaca o proba psihotehnica de aptitudini si de personal, dar si o proba de cultura si limba, pentru a putea accede la cursurile de formare. Cursul este organizat de catre Scoala de Politie din Catalunia. Elevii care vor beneficia de o buna insusire a cursurilor vor primi o subventie lunara echivalenta cu jumatate din salariul interprofesional.

Infractorii romani din Italia, subiectul convorbirilor dintre Tariceanu si Prodi

Romania si Italia vor defini un acord-cadru impotriva infractionalitatii si criminalitatii cauzate de prezenta ilegala a romanilor in Italia, iar in perioada urmatoare politisti romani vor veni la Milano si Torino pentru a ajuta autoritatile italiene.
“Declar toata disponibilitatea autoritatilor romane pentru a combate elementele de infractionalitate, elemente care preocupa atat Romania, cat si Italia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.