Conducerea PRM Mures va depune plangere penala impotriva prefectului Ciprian Dobre si a primarului municipiului Targu-Mures, Dorin Florea. Conducerea filialei locale a PRM ii acuza pe primar si pe prefect ca au incalcat o decizie a instantelor de jud
Conducerea PRM Mures va depune plangere penala impotriva prefectului Ciprian Dobre si a primarului municipiului Targu-Mures, Dorin Florea. Conducerea filialei locale a PRM ii acuza pe primar si pe prefect ca au incalcat o decizie a instantelor de judecata, prin care se suspenda hotararea CL Targu-Mures de schimbare a numelui strazii Calarasilor in Lajos Kossuth. "Hotararea de consiliu local a fost suspendata in 2005 de Tribunalul Mures, iar dosarul pe fond se judeca si in prezent. In mod ilegal, atat Primaria, cat si Prefectura nu au respectat hotararea instantei, ceea ce constituie fapta penala. Ne vom adresa Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Mures", a declarat vicepresedintele PRM Mures, Adrian Moldovan.
In replica, prefectul spune ca reactia PRM este nejustificata si ca hotararea CL nu este suspendata. "Nu exista o hotarare irevocabila, actul administrativ nu e suspendat", a declarat Dobre.
Reprezentantii Primariei Targu-Mures afirma la randul lor ca in momentul trimiterii spre rejudecare a fondului cauzei, Curtea de Apel Targu-Mures a ridicat suspendarea hotararii instituita de Tribunalul Mures. PRM Mures a atacat in contencios administrativ HCL Targu-Mures prin care denumirea strazii Calarasilor era schimbata cu numele lui Kossuth Lajos. Reprezentantii PRM considera ofensator la adresa romanilor ca o strada din Targu-Mures sa primeasca acest nume, in conditiile in care ei sustin ca Kossuth Lajos ar fi fost criminal de razboi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.