Atitudinea presedintelui Basescu privind marirea pensiilor e o mare porcarie. A mintit si in direct, catre populatie. A mintit si in scris, catre premierul Tariceanu. Minte cum respira, in iluzia ca va putea prosti oamenii la infinit.
Ii face m
Atitudinea presedintelui Basescu privind marirea pensiilor e o mare porcarie. A mintit si in direct, catre populatie. A mintit si in scris, catre premierul Tariceanu. Minte cum respira, in iluzia ca va putea prosti oamenii la infinit.
Ii face mincinosi pe cei care au semnalat ca presedintele se opune legii PNL a maririi pensiilor, votata in unanimitate de Parlament. Precizeaza indignat ca el va promulga legea. Dupa care spune ca nu va promulga "o lege mincinoasa". Adica promite pe de o parte ca va promulga legea pentru ca asa ii cere Constitutia - fie si daca pentru asta va trebui sa o retrimita mai intai la Parlament, iar pe de alta parte afirma ca nu va promulga legea, daca se va dovedi ca ea nu are acoperire financiara. Ceea ce e imposibil. In aceasta privinta, Basescu minte dublu. Nu are cum sa nu promulge legea, pentru ca e obligat de Constitutie, indiferent daca ii place sau nu. In ipoteza in care nu ar promulga legea maririi pensiilor, presedintele Basescu ar incalca atat de grav Constitutia, incat pana si Curtea Constitutionala ar semnala flagrantul de natura sa recomande suspendarea. Si chiar demisia. Nu te joci cu 5,5 milioane de pensionari batjocoriti. Din acest considerent, de altfel, presedintele Basescu nici macar nu va risca sa retrimita legea in Parlament.
Iar solicitarea adresata premierului Calin Tariceanu de a-i prezenta fondurile de natura sa acopere prevederile legii majorarii pensiilor este un autogol prezidential si o minge la fileu pentru Guvernul liberal. Un Guvern care a avut curajul de a trece peste un prag psihologic - sau un cerc vicios (macro)economic, si de a face ceea ce se impunea de mult. Marirea pensiilor este un act posibil, necesar si moral. Nu pot fi tinuti milioane de oameni la limita supravietuirii aproape 18 ani de zile pe motiv ca nu sunt resurse. De unde rezulta ca resursele se vor gasi doar cand ei vor muri. Si asa s-au dus atatia intre timp.
Alta minciuna expectorata de Basescu si singura care a mai prins a fost aceea ca se vor mari de fapt pensiile mari, iar cele mici vor creste prea putin. Unu: a vrut sa invrajbeasca, pentru ca persoanele cu pensii mari nu primesc pensiile din fondul social. Doi: as vrea sa-l vad pe presedintele Basescu, cu odraslele lui de bani gata, care cheltuie intr-o saptamana, cat venitul pe 10 ani al unui pensionar minim, cum se descurca o luna de zile cu o pensie medie. Adica 350 de lei, cat trei sticle de Chivas. Nu-i ajung nici sa-si plateasca obligatiile catre stat. Ce sa mai vorbim de medicamente sau de hrana si igiena. Cu cat costa o sticla de whisky pe zi pentru Basescu, un biet pensionar poate supravietui o saptamana. Asa incat pentru pensionarii minimi si medii conteaza enorm aceasta marire. Ii face si pe ei sa se simta oameni, nu animale haituite. Cand a fost sa-si promulge marirea salariului, presedintele Basescu a semnat imediat. La fel cand l-a avansat in grad pe generalul securist PD, Stanca, sa mai ia si el, saracul, cateva sute de lei in plus. Clamand, fariseic, lustratia.
Guvernul Tariceanu trebuie sa duca moralitatea cu tot curajul pana la capat, dispunand, la nevoie, prin OUG, reducerea la minimum a pensiilor fostilor activisti comunisti si ale celor care au facut politie politica. Repet: jigodii penale ca Plesita, cu pensii de mii de dolari. Pentru schingiuiri si asasinate. Si pentru terorizarea oamenilor, inclusiv a acestor milioane de pensionari amarati, carora presedintele Basescu le refuza marirea pensiilor.
Scurt pe doi: Tariceanu mareste pensiile, Basescu se opune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.