>> Cele 33 de miliarde de lei vechi vor ajunge in bugetul local al municipiului Petrosani cel mai devreme
in toamna  Administratia locala din Petrosani nu poate incasa cele peste 3,3 milioane de lei, suma calculata de Curtea de Conturi Hune
>> Cele 33 de miliarde de lei vechi vor ajunge in bugetul local al municipiului Petrosani cel mai devreme
in toamna Administratia locala din Petrosani nu poate incasa cele peste 3,3 milioane de lei, suma calculata de Curtea de Conturi Hunedoara drept redevente neincasate pentru o parte a constructiilor din statiunea Parang. In procesul aflat in recurs pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, una dintre partile implicate a invocat o exceptie, legata de ne-legalitatea platii retroactive a sumelor neincasate la buget, iar instanta a decis retrimiterea dosarului la Tribunalul Hunedoara pentru judecarea exceptiei.
Banii ar trebui platiti de mai multi angajati cu functii de conducere in cadrul Primariei Petrosani, dupa ce inspectorii Curtii de Conturi au stabilit ca exista zeci de persoane care au depasit suprafetele concesionate prin licitatie, dar care nu au achitat vreun leu in plus la bugetul local. Fosta administratie publica locala a emis o hotarare de consiliu local care prevedea achitarea unor sume de bani suplimentare pentru terenurile ocupate abuziv pe trei ani in urma, dar prevederea referitoare la perceperea de majorari de intarziere pentru terenurile ocupate abuziv, cuprinsa in HCL 44/2004, a fost modificata dupa schimbarea conducerii Primariei. Reprezentantii Curtii de Conturi au stabilit ca suma cu care a fost prejudiciat bugetul local se cifreaza la 3.311.593,64 lei, cu tot cu penalitatile de intarziere si, totodata, a stabilit ca, pentru depasirea terenurilor concesionate, trebuie sa se plateasca redeventa inca din anul 2005. Pentru prejudicierea bugetului local, Directia Control Financiar din cadrul Curtii de Conturi Hunedoara a dat in judecata mai multe persoane din cadrul Primariei Petrosani, respectiv primarul Carol Schreter, secretarul institutiei Adrian Negoe si mai multi sefi de servicii.
Tribunalul Hunedoara a stabilit sumele pe care fiecare dintre parati trebuie sa le achite, iar cea mai mare parte din debit ii revenea defunctului primar Carol Schreter. Persoanele implicate in acest proces au formulat recurs la sentinta pronuntata de Tribunal.

SAT DE VACANTA

Statiunea Parang este impanzita de constructii, aici fiind ridicate, de multe ori haotic, peste 200 de case de vacanta, pensiuni sau chiar hoteluri. Mai bine de un sfert au depasit, insa, suprafata concesionata si, potrivit datelor existente la Serviciul Urbanism din cadrul Primariei Petrosani, in Parang au fost ocupati abuziv peste 3.000 de metri patrati. Cea mai mare depasire de teren este de 543 de mp, pe parcela unde familia omului de afaceri Mihai Viorel Bonea detine un hotel de dimensiuni impozante, amenajat pe o parcela concesionata pe numele revolutionarului Ovidiu Bejenaru. De asemenea, pe vremea in care conducea RAA Valea Jiului, Constantin Lungu, acum sef in cadrul Termoprest Petrila, si-a construit o cabana impresionanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.