Antiseceta si fonduri UE Portugalia va ajuta Romania in problema absorbtiei fondurilor comunitare si combaterea secetei. Sunt principalele concluzii ale discutiilor pe care le-a avut ieri la Lisabona premierul Tariceanu cu presedintele si premie
Antiseceta si fonduri UE Portugalia va ajuta Romania in problema absorbtiei fondurilor comunitare si combaterea secetei. Sunt principalele concluzii ale discutiilor pe care le-a avut ieri la Lisabona premierul Tariceanu cu presedintele si premierul portughez, Anibal Cavaco Silva si, respectiv, Jose Socrates.  Portugalia este de 20 de ani membra a UE si a beneficiat de un sprijin financiar enorm din partea UE, iar premierul Tariceanu considera util ca Romania sa invete din experienta acesteia pentru a evita pe viitor greselile de alocare a fondurilor UE. In privinta combaterii secetei, fenomen cu care Portugalia s-a confruntat, premierul Tariceanu a anuntat ca a convenit cu oficialii portughezi ca echipa de la Bucuresti care se ocupa de elaborarea strategiei antiseceta sa vina la Lisabona pentru un schimb de experienta si gasirea unor solutii adecvate conditiilor specifie Romaniei. Cum Portugalia detine presedintia semestriala a UE, premierul i-a asigurat pe oficialii portughezi de sprijinul Romaniei pentru obtinerea acordului de principiu asupra textului tratatului care va inlocui proiectul esuat al Constitutiei Europene.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.