E.ON Moldova risca cea mai mare amenda pe care Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani a aplicat-o vreodata, si anume 1 miliard de lei vechi. si asta dupa ce un barbat de 67 de ani din satul Buzeni, comuna Baluseni, si-a pierdut via
E.ON Moldova risca cea mai mare amenda pe care Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani a aplicat-o vreodata, si anume 1 miliard de lei vechi. si asta dupa ce un barbat de 67 de ani din satul Buzeni, comuna Baluseni, si-a pierdut viata din cauza numeroaselor intreruperi de curent electric. Alexandru Dulgheru era conectat la un aparat de filtrare a oxigenului, fiind dependent de acesta. Pentru imbunatatirea starii de sanatate, medicii i-au recomandat familiei sa-l tina sub aparate timp de trei luni, din iunie si pana in septembrie. Barbatul suferea de bronhopneumopatie obstructiva cronica, o boala care in momentul de fata este pe locul IV ca grad de mortalitate in intreaga lume. Numai ca intr-o seara desele intreruperi de la curentul electric iau fost fatale batranului. In ciuda numeroaselor insistente la dispeceratul E.ON, familia s-a vazut nevoita sa apeleze la Protectia Consumatorului, depunand un dosar intreg cu actele bolii si desfasuratorul convorbirilor telefonice, de unde a rezultat ca in seara de 4 iulie au fost inregistrate mai multe apeluri catre numarul 929 fara nici un rezultat. Barbatul a murit a doua zi in jurul orei 23. Directorul OJPC Botosani, Dumitru Monacu, a declarat: "Vom aplica amenda de un miliard de lei pentru ca legea spune ca daca sunt afectate sanatatea si viata consumatorului, se poate merge pana la maximum."



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.