Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Nicolae Mischie la patru ani de inchisoare cu executare pentru comiterea mai multor fapte de coruptie. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost trimis in judecata de DNA, dupa ce omul de afaceri Clement M
Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Nicolae Mischie la patru ani de inchisoare cu executare pentru comiterea mai multor fapte de coruptie. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost trimis in judecata de DNA, dupa ce omul de afaceri Clement Mocanu s-a autodenuntat. Mischie sustine ca dosarul este o comanda politica a PSD, continuata de actuala putere. Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a fost condamnat, ieri, la patru ani de inchisoare, cu executare, de o instanta a Tribunalului Gorj, care l-a gasit vinovat de abuz in serviciu si trafic de influenta. De asemenea, acesta trebuie sa achite suma de 440.000 lei catre partea vatamata Clement Mocanu cu titlul de despagubiri civile si cheltuieli judiciare de inca 67.000 lei. In plus, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea, timp de doi ani lui Nicolae Mischie ii vor fi interzise mai multe drepturi prevazute de art. 64 Cod Penal.
Nicolae Mischie a fost cercetat de Directia Nationala Anticoruptie, inca din 2004, dupa ce omul de afaceri Clement Mocanu s-a autodenuntat si a declarat ca, in perioada in care a condus Consiliul Judetean, "baronul" de Gorj i-a fi cerut sa ii renoveze trei imobile proprietate personala si sa i le mobileze, iar in schimb i-ar fi asigurat contracte cu institutiile publice si i-a garantat ca nu va avea probleme cu eventuale controale financiare din partea Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj. In 13 iunie 2005, procurorii anticoruptie au anuntat finalizarea cercetarilor si l-au trimis in judecata pe Nicolae Mischie pentru trafic de influenta si luare de mita, infractiuni in forma continuata si aflate in concurs real. DNA a mai stabilit ca valoarea lucrarilor executate de denuntator este de peste 450.000 de lei (4,5 miliarde lei vechi). La procesul judecat de Tribunalul Gorj, procurorii anticoruptie au cerut condamnarea la inchisoare a fostului presedinte al CJ Gorj si chiar adaugarea unui spor de pedeapsa, pe motiv ca acesta mai are o condamnare de un an cu suspenda-re in dosarul armei de vanatoare introduse ilegal in tara. Mischie nu s-a aflat ieri in sala de judecata la pronuntarea sentintei, bazandu-se pe avocatii sai. Dupa ce judecatorii au dat verdictul, Nicolae Mischie a declarat ca a fost "lucrat" de fostii colegi din PSD si, mai apoi, de actuala clasa politica aflata la putere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.