Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost condamnat joi pentru o mita de 450.000 de lei. Sentinta este cu recurs.

Nicolae Mischie (foto) a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de inchisoare cu executare. Sentint
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost condamnat joi pentru o mita de 450.000 de lei. Sentinta este cu recurs.

Nicolae Mischie (foto) a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de inchisoare cu executare. Sentinta il mai obliga sa-i achite denuntatorului sau, Clement Mocanu, despagubiri de 450.000 de lei (4,5 miliarde de lei vechi), reprezentind contravaloarea lucrarilor de renovare a vilelor sale, precum si achitarea expertizelor din dosar, in valoare de 600 de milioane de lei vechi. Valoarea lucrarilor de renovare este considerata de magistrati ca ar reprezenta mita primita de fostul presedinte al CJ Gorj. Mischie a fost acuzat ca, in perioada 1999-2002, ar fi pretins de la Mocanu sa-i renoveze trei imobile, lucrari care ar fi costat 450.000 de lei. In plus, Mischie ar mai fi pretins o masina Aro, mobilier si aparatura electrocasnica.

In schimbul serviciilor, Mischie i-a promis omului de afaceri ca-i va obtine lui Mocanu contracte cu statul.

In dubla sa calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj si de presedinte al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Mischie s-ar fi angajat ca va interveni pe linga conducerea Companiei Nationale a Lignitului Oltenia pentru incheierea a 56 de contracte cu firmele lui Mocanu, cu o valoare totala de 163 de miliarde de lei vechi. In 2003, Mischie ar fi folosit fonduri PHARE pentru amenajarea casei Ganescu, alta lucrare atribuita preferential lui Mocanu. Fostul presedinte al CJ Gorj nu si-a respectat promisiunea, astfel incit mituitorul l-a denuntat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.