Politistii italieni sustin ca unii dintre minori au fost prinsi de zeci de ori savarsind infractiuni, dar nu pot fi arestati deoarece au mai putin de 14 ani si sunt fara parinti in Italia. Potrivit presei italiene, un minor roman de etnie roma a fost
Politistii italieni sustin ca unii dintre minori au fost prinsi de zeci de ori savarsind infractiuni, dar nu pot fi arestati deoarece au mai putin de 14 ani si sunt fara parinti in Italia. Potrivit presei italiene, un minor roman de etnie roma a fost retinut de 16 ori in ultimele sase luni, pentru furturi comise la Milano, fiind eliberat de fiecare data prin dispozitie judecatoreasca, deoarece avea mai putin de 14 ani, iar parintii nu se aflau in Italia.
La sfarsitul saptamanii trecute, politistii au incercat sa-l retina pe adolescentul ce fura portofelele calatorilor din gara centrala din Milano, insa oamenii legii au intampinat rezistenta altor circa 15 romi, printre care si cativa adulti, care au aruncat cu pietre si sticle in carabinieri. Condus la sectia de politie, minorul a declarat ca are mai putin de 14 ani - varsta minima legala pentru a-i putea fi imputata responsabilitatea penala - si ca este singur in Italia, deoarece parintii sai au ramas in Romania. Examenul medical a confirmat ca el ar avea in jur de 13 ani. Autoritatile italiene sustin ca este necesara o noua lege referitoare la minorii recidivisti, intrucat evenimentele din ultima perioada in care au fost implicati adolescenti romani au condus la o situatie absurda.
"Actuala lege nu este capabila sa pedepseasca infractiunile comise de imigrantii clandestini sau de retelele care exploateaza minori pentru a comite delicte", a explicat viceprimarul din Milano, Riccardo De Corato. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.