Federatia Internationala de Automobilism i-a convocat pe reprezentantii echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes pentru a raspunde pe data de 26 iulie la acuzatiile din presupusul scandal de spionaj industrial, dupa ce Ferrari a anuntat ca a descoperit
Federatia Internationala de Automobilism i-a convocat pe reprezentantii echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes pentru a raspunde pe data de 26 iulie la acuzatiile din presupusul scandal de spionaj industrial, dupa ce Ferrari a anuntat ca a descoperit unele documente tehnice apartinand scuderiei italiene la unul dintre inginerii gruparii rivale. Pe de alta parte, sesizati de Ferrari, judecatorii instantelor din Marea Britanie si Italia au declansat cercetarile in aceasta afacere dubioasa.
Cel mai mare scandal din istoria Formulei 1 a intrat in atentia Justitiei britanice si italiene, dupa ce staff-ul Ferrari i-a desfacut contractul de munca inginerului Nigel Stepney, acuzandu-l ca i-a furnizat documente tehnice clasificate omologului de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan. Totodata, acuzatiile de spionaj industrial au ajuns si in atentia conducerii FIA, presedintele Max Mosley afirmand ca in urma rezultatelor anchetei este posibila chiar si o depunctare a echipei anglo-germane. De altfel, ieri, FIA a anuntat ca i-a convocat pe reprezentantii echipei McLaren-Mercedes sa se prezinte la reuniunea extraordinara a Consiliului Mondial al FIA, pe data de 26 iulie 2007, urmand ca acestia sa raspunda la acuzatii. "Reprezentantii McLaren-Mercedes trebuie sa raspunda daca sunt in posesia de documente neautorizate si confidentiale apartinand Ferrari, in special informatii ce puteau fi utilizate pentru design, motorizare, construire, verificare si dezvoltare a monoposturilor", se arata in comunicatul FIA. Si cum la domiciliul fostului sef de concept de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan, au fost descoperite sute de pagini tehnice referitoare la caracteristicile bolidului F2007, lucrurile par sa se complice serios, mai ales ca si unul dintre directorii gruparii anglo-germane pare sa fi stiut despre acest aspect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.