Atentatele esuate de la Londra si Glasgow au pus pe jar fortele de securitate europene si americane, iar strategiile impotriva terorismului suscita dezbateri in råndul specialistilor. Lupta impotriva terorismului, in care s-au lansat Statele U
Atentatele esuate de la Londra si Glasgow au pus pe jar fortele de securitate europene si americane, iar strategiile impotriva terorismului suscita dezbateri in råndul specialistilor. Lupta impotriva terorismului, in care s-au lansat Statele Unite dupa atacurile de la 11 septembrie 2001 nu a dat roadele scontate. Mai multi oficiali americani au vehiculat faptul ca organizatia terorista Al-Qaida pregateste „lovituri spectaculoase“ in aceasta vara. Un raport al Guvernului american dezvaluie ca Al-Qaida s-a refacut si este gata de actiune. O ancheta sub acoperire a Congresului american a scos la iveala ca materialele radioactive pot fi procurate cu usurinta. UE dezbate un plan de actiuni comun pentru a preveni accesul teroristilor la materiale biologice si patogene.

Organizatia terorista Al-Qaida si-a refacut fortele dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 si este la apogeul puterii, se arata intr-o analiza realizata pentru uzul intern al Guvernului american. Informatia a fost dezvaluita pentru CNN de catre un oficial care a avut acces la document. In ciuda campaniei militare impotriva terorismului initiata de SUA, Al-Qaida s-a consol idat si si-a gasit refugiul in anumite regiuni din Pakistan, locuite de triburi, potrivit oficialului american. Al-Qaida s-a aflat si in centrul unei dezbateri care a avut loc ieri la Casa Alba, la care au participat reprezentantii comunitatii de informatii. In acelasi timp, oficiali din cadrul serviciilor de securitate au declarat, ieri, ca noile indicii privind posibilitatea comiterii de atentate teroriste in Statele Unite in cursul verii au determinat FBI sa mobilizeze zeci de agenti pe teren in cautare de noi informatii, potrivit ABC News.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.