Directia Sanitar-Veterinara Timis a castigat fonduri Sapard in valoare de doua milioane de euro, bani cu care a achizitionat aparatura pentru ca Timisoara sa aiba cel mai modern laborator din tara. De la Guvern s-au mai alocat 1,2 milioane de euro pe
Directia Sanitar-Veterinara Timis a castigat fonduri Sapard in valoare de doua milioane de euro, bani cu care a achizitionat aparatura pentru ca Timisoara sa aiba cel mai modern laborator din tara. De la Guvern s-au mai alocat 1,2 milioane de euro pentru a se construi trei corpuri noi de cladire, unde vor fi montate echipamentele. Pana in 2009, laboratorul din Timisoara va deveni un centru de referinta si va fi inscris pe site-ul laboratoarelor de gen din Europa. "Aici se vor controla reziduurile si contaminantii la produsele alimentare, se vor face anumite analize pentru hormoni si medicamente, necesare in activitatea de siguranta a alimentelor. Compartimentele din cadrul laboratorului vor deveni superspecializate pe profilele amintite", a precizat Nicolae Chetrinescu, seful laboratorului sanitar-veterinar din DSV Timis.
Aparatura a fost deja achizitionata si este depozitata la subsolul cladirii, pana cand corpurile noi vor fi gata. Seriile de analize pe care se va specializa Timisoara se vor face doar aici pentru toata tara, iar specialistii se vor ocupa chiar si de cereri din tarile UE. "Centrul de la Timisoara va fi unul din cele doua sau maximum trei laboratoare din tara care va fi in relatie directa cu comunitatea europeana. Specialistii se vor pregati la centre similare din Berlin, Franta si Olanda, unde exista laboratoare similare cu activitatile care vor fi la Timisoara", a mai spus Chetrinescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.