CULTURA LA EXPORT. Prezenta scriitorilor romani pe piata internationala este din ce in ce mai vizibila. Volumul "Fericirea obligatorie" de Norman Manea a fost tradus in limba spaniola la Editura Tusquets, iar "Nostalgia" lui Mircea Cartarescu a aparu
CULTURA LA EXPORT. Prezenta scriitorilor romani pe piata internationala este din ce in ce mai vizibila. Volumul "Fericirea obligatorie" de Norman Manea a fost tradus in limba spaniola la Editura Tusquets, iar "Nostalgia" lui Mircea Cartarescu a aparut in Bulgaria, la Editura Faber-Print, conform ICR. Romanul Gabrielei Adamesteanu "Intalnirea" a aparut la Editura ungara Palamart. Traducerea celor trei carti s-a realizat cu fonduri de la ICR, in cadrul Translation and Publication Support Programme. (C.D.)   REVENIRE. Jean Paul Belmondo s-ar putea intoarce pe marile ecrane cu un rol principal intr-un remake dupa un film realizat de Vittorio de Sica in 1952, "Umberto D." Belmondo ar interpreta rolul unui profesor iesit la pensie, ramas fara casa, care vrea sa-si puna capat zilelor, dar renunta in ultimul moment, ca sa nu-si lase cainele singur pe lume. Actorul (74 ani) n-a mai jucat in nici un film din 2001, de cand a suferit un accident cerebral. (R.I.A.)  RETRANSMISII. Din 15 iulie, telespectatorii Antenei 1 vor avea sansa sa vada in fiecare duminica, de la ora 17:00, cele mai bune editii ale emisiunii "Conferinta de presa", moderata de Diana Munteanu (foto) pe Antena 2. Din 6 august, cele mai incendiare dezvaluiri facute lui Cristian Brancu in "Agentul VIP" de pe Antena 2 vor ajunge si la telespectatorii Antenei 1, de luni pana joi, tot de la ora 17:00. Prima editie din "Conferinta de presa" retransmisa pe Antena 1 o va pune fata in fata cu presa pe indragita vedeta Mihaela Radulescu. "Prinsa in corzi" de ziaristi, aceasta face marturisiri inedite legate de viata sa amoroasa, de iubiri trecute si de relatia cu Andreea Marin. "Agentul VIP" nu le iarta nici el pe vedete, care sunt supuse unui adevarat tir de intrebari incisive din partea cunoscutului ziarist de investigatii Cristian Brancu. Printre invitatii sai vor mai fi: Ramona Badescu, Dan Negru, Gheorghe Dinica, Daniel Buzdugan. (R.G.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.