Sunt cu totul dezamagit ca se omite sistematic mentionarea unei „zile nationale a detinutului", in calendarul national cu festivitati. Subliniez: a detinutului, nu a infractorului care a stat la originea acestui detinut, intelegandu-se ca-ntre
Sunt cu totul dezamagit ca se omite sistematic mentionarea unei „zile nationale a detinutului", in calendarul national cu festivitati. Subliniez: a detinutului, nu a infractorului care a stat la originea acestui detinut, intelegandu-se ca-ntre cele doua persoane au aparut majore, chiar radicale diferente. Opinia mea e ca le datoram respect puscariasilor, pe care-i intalnim pretutindenea, dand o mana, saritoare si competenta, de ajutor. Iarna, ii vedem cum apuca imense lopeti pentru deszapezit orase zgribulite, injunghiind troiene si spargand, ca pe niste bancomate, gheata trotuarelor; in timp ce primavara, asfaltul greu incercat isi primeste oblojirile tot prin eforturile lor tamaduitoare.


Oriunde e nevoie de harnicie abstinenta, se apeleaza la resursele penitenciare, care-si deverseaza umplutura de valoare obsteasca. Detinuti intalnesti la zidirea blocurilor ANL ori la alungirea serpariei de drumuri judetene, nationale sau europene; dar nici agricultura nu le lasa nesorbita seva lucrativa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.