Procurorii militari au continuat ieri anchetele in dosarele mineriadei si revolutiei, unde exista si invinuiti civili deoarece decizia Curtii Constitutionale care interzice acest lucru nu a aparut inca in Monitorul Oficial.
Generalul magistrat
Procurorii militari au continuat ieri anchetele in dosarele mineriadei si revolutiei, unde exista si invinuiti civili deoarece decizia Curtii Constitutionale care interzice acest lucru nu a aparut inca in Monitorul Oficial.
Generalul magistrat Dan Voinea l-a audiat ieri pe Gelu Voican Voiculescu in dosarul mineriadei care priveste inpuscarea mortala, din spate, a patru persoane in ziua de 13 iunie 1990. In acest dosar sunt invinuiti de participare la savarsirea mai multor infractiuni grave (omor, loviri, arestari abuzive etc.) fostul presedinte Ion Iliescu, generalii Mihai Chitac (fost ministru de Interne), Corneliu Diamandescu (fost sef al politiei) si unii ofiteri MApN. Voican Voiculescu este martor in acest dosar. Timp de sapte ore, Voican Voiculescu a relatat despre implicarea sa in chemarea minerilor la Bucuresti, incepand cu ianuarie 1990. La iesirea din Parchet, Gelu Voican Voiculescu a facut o scurta declaratie, in care i-a luat apararea lui Ion Iliescu. "Consider abuziva punerea sub invinuire a lui Ion Iliescu", a declarat Voican Voiculescu. Exista mai multe declaratii la dosar potrivit carora Voican Voiculescu si Dan Iosif i-ar fi instigat pe mineri. De asemenea, cei doi s-au implicat si in cazarea minerilor la Bucuresti. Potrivit declaratiilor martorilor, Voican Voiculescu si Dan Iosif s-ar fi plimbat printre mineri intr-un autoturism ARO si i-ar fi instigat sa devasteze sediile partidelor politice din opozitie.
Intre cei care au relatat rolul lui Voican Voiculescu la mineriade se afla Miron Cozma si Ion Caramitru. In dosarul devastarilor si linsarilor din zilele de 14 si 15 iunie 1990, Gelu Voican Voiculescu este acuzat, alaturi de Ion Iliescu si alti 34 de invinuiti, de savarsirea a 13 infractiuni, intre care subminarea puterii de stat, genocid, instigare la rele tratamente.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.