„Despagubirile pentru culturile afectate de seceta nu vor ajunge la taranii care au un hectar sau doua, ci la 'baietii destepti>> protejati de autoritatile locale“, acuza Ioan Nastea, fostul director al Administratiei Nationale Imbunatat
„Despagubirile pentru culturile afectate de seceta nu vor ajunge la taranii care au un hectar sau doua, ci la 'baietii destepti>> protejati de autoritatile locale“, acuza Ioan Nastea, fostul director al Administratiei Nationale Imbunatatiri Funciare (ANIF). Nastea va elibera astazi biroul insa nu fara „a scoate la lumina“ jocurile de culise din ANIF.

„Tara arde, agricultura e pieptanata“
Nastea acuza Ministerul Agriculturii ca acorda despagubirile pe interese si ca, „in timp ce tara arde, agricultura e pieptanata“. Acesta a dat exemplu, ieri, o firma din Calarasi care a obtinut despagubiri de 30 miliarde de lei vechi pentru inundatii, in conditiile in care nu cultiva nici macar un hectar. Nastea a mai facut referire si la o solicitare a Ministerului Agriculturii prin care ministrul Decebal Traian Remes cerea Administratiei sa elibereze adeverinte in care sa precizeze daca suprafetele pentru care s-au cerut despagubiri sunt sau nu irigate. Fostul presedinte sustine ca solicitarea contine o ambiguitate de termeni, menita tocmai sa acopere situ atiile in care au fost acordate despagubiri pe nedrept unor proprietari de terenuri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.