Reguli pentru fortele ONU Organizatia Natiunilor Unite (ONU) va interzice utilizarea gloantelor de cauciuc de catre fortele sale aflate in misiunile de pace din intreaga lume, transmite AFP. JANDARMII ROMANI. Moratoriul a fost introdus in
Reguli pentru fortele ONU Organizatia Natiunilor Unite (ONU) va interzice utilizarea gloantelor de cauciuc de catre fortele sale aflate in misiunile de pace din intreaga lume, transmite AFP. JANDARMII ROMANI. Moratoriul a fost introdus in urma unui incident produs in februarie in Kosovo si in care au fost implicati jandarmii romani. Doi manifestanti au fost raniti mortal cu gloante de cauciuc, iar ancheta este in curs in acest caz. Comandantul politiei ONU in Kosovo, Richard Monk, a anuntat saptamana trecuta, ca le-a interzis politistilor din provincie sa mai foloseasca acest tip de munitie. La inceputul lunii iulie, procurorul ONU din Kosovo, Robert Dean, a cerut organizatiei sa reanalizeze folosirea gloantelor de cauciuc in toate misiunile de pace ale Natiunilor Unite. Moratoriul afecteaza sase misiuni ONU: Kosovo, Timorul Oriental, Haiti, Liberia, Coasta de Fildes si Republica Democratica Congo. "Vrem sa fim siguri ca nu este vorba despre o problema sistematica", au spus oficialii organizatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.