Planuri. Capii Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare vor sa investeasca in constructia un parc acvatic de distractii la marginea orasului Intrata, in urma proceselor de retrocedare, in proprietatea unui teren cu o suprafata de aproximativ 140 de hect
Planuri. Capii Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare vor sa investeasca in constructia un parc acvatic de distractii la marginea orasului Intrata, in urma proceselor de retrocedare, in proprietatea unui teren cu o suprafata de aproximativ 140 de hectare la marginea orasului Satu Mare, langa Padurea Noroieni, Episcopia Romano-Catolica Satu Mare intentioneaza sa ridice pe acesta un aquaparc. Zona padurii Noroieni este una dintre preferatele localnicilor pentru iesiri la iarba verde. Afacerea se anunta cu atat mai profitabila cu cat satmarenii au ramas si fara strandul termal, lasat de izbeliste de municipalitate. Procesele de retrocedare de la Satu Mare au imbogatit Biserica Catolica cu imobile de milioane de euro. In patrimoniul eparhic au intrat sediile a peste zece institutii de invatamant satmarene si sunt pe cale sa intre doua lacuri secate, un alt teren in intravilan si aproape zece imobile din centrul vechi al orasului. In proprietatea romano-catolicilor a intrat si Teatrul de Vara, unul dintre putinele teatre in aer liber din Transilvania. Episcopia a demarat deja actele pentru demolarea lui. Locul teatrului va fi luat de un centru comercial pe care Episcopia il construieste in parteneriat cu Primaria Satu Mare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.