>> Reforma in administratie a facut pasi inainte, dar nu la nivelul pe care si-l doresc autoritatile centrale.

Romania a devenit de mai bine de o jumatate de an membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. In aceste conditii, si din pun
>> Reforma in administratie a facut pasi inainte, dar nu la nivelul pe care si-l doresc autoritatile centrale.

Romania a devenit de mai bine de o jumatate de an membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. In aceste conditii, si din punctul de vedere al functionarii administratiilor locale ar trebui sa simtim ca facem parte din familia selecta in care am fost primiti. Totusi, reforma in domeniu nu pare sa fi inregistrat ritmul pe care si l-ar fi dorit autoritatile centrale. Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a solicitat administratiei locale din toate judetele sa isi desfasoare activitatea "eficient si profesionist". Din nefericire, functionarul roman se adapteaza greu la schimbare. Consilierul judetean Victor Manea considera ca a venit momentul cand trebuie sa ne debarasam de vechile obiceiuri. Cetateanul, cel care plateste functionarea aparatului administrativ, trebuie sa beneficieze de servicii de calitate. Alesul liberal sustine ca trebuie sa renuntam la mentalitatea conform careia romanii trebuie sa stea in pozitie de drepti in fata functionarilor. Cetatenii trebuie sa se deprinda cu ideea ca situatia este alta si ca au dreptul sa ceara servicii de calitate de la cei pe care ii platesc. In opinia lui Victor Manea, epoca functionarului-vataf pe mosia statului s-a incheiat si trebuie sa inceapa cea in care romanii sa beneficieze de toata atentia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.