Angajatii care executa modernizarea DN 66 A Campu lui Neag-Herculane au inceput lucrarile de conservare la tronsonul II, ramas nefinalizat dupa ce Garda Nationala de Mediu a dispus sistarea lucrarilor.

Pe o portiune de 10 kilometri va fi t
Angajatii care executa modernizarea DN 66 A Campu lui Neag-Herculane au inceput lucrarile de conservare la tronsonul II, ramas nefinalizat dupa ce Garda Nationala de Mediu a dispus sistarea lucrarilor.

Pe o portiune de 10 kilometri va fi turnat beton in locurile in care araturile au ramas descoperite, iar pe portiunile unde exista fundatii sau sapaturi neacoperite vor fi facute umpluturi, compactari si nivelari, astfel incat sa se poata circula pana la obtinerea avizelor necesare pentru reluarea executiei propriu-zise. Lucrarile de modernizare a DN 66 A Campu lui Neag-Herculane au fost sistate in data de 7 iunie, in urma unei note de constatare intocmite de Garda Nationala de Mediu. Inspectorii acestei institutii au constatat ca executantul proiectului si beneficiarul lucrarii nu detin avizele de mediu si nici cel al Parcului National Retezat, desi pe o portiune de trei kilometri aceasta cale de acces trece pe la limita rezervatiei naturale. Gheorghe Buciuman, seful de santier, a declarat ca in data de 4 iulie la Campu lui Neag a fost o noua comisie, formata din reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, Apele Romane Craiova, Inspectoratului de Stat in Constructii, ai beneficiarului si ai constructorului. Aceasta a intocmit o alta nota de constatare. Potrivit acesteia, lucrarile care nu pun in pericol arealul pot fi continuate. In ordinul primit de la beneficiar se precizeaza ca restul lucrarilor se vor efectua in momentul in care se vor obtine avizele necesare.

>> Lucrarile la DN 66 A Campu lui Neag-Herculane au fost sistate in data de 7 iunie.


>> Ordinul beneficiarului
"In data de 10 iulie am primit de la beneficiar ordin de executare a lucrarilor de conservare, pana cand se va rezolva problema avizelor", a declarat Buciuman. "Aceste lucrari de conservare au fost inventariate, fiind prevazut tipul lor exact si pozitia kilometrica", a mai precizat seful de santier.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.