Un nor de praf de calcar a poluat zona carierei din care extrage roca societatea comerciala Carpatcement Holding SA Bicaz, afectand circulatia pe drumul national DN 12C Gheorgheni - Bicaz.
Postul de Politie Bicaz Chei s-a sesizat din oficiu des
Un nor de praf de calcar a poluat zona carierei din care extrage roca societatea comerciala Carpatcement Holding SA Bicaz, afectand circulatia pe drumul national DN 12C Gheorgheni - Bicaz.
Postul de Politie Bicaz Chei s-a sesizat din oficiu despre faptul ca in zona carierei fabricii de ciment s-a format un nor de praf, din cauza caruia fluenta traficului rutier a fost ingreunata. Politistii au aflat ca, in urma procesului tehnologic de prelucrare a pietrei de calcar prin concasare, a rezultat o cantitate mare de praf, care s-a intins pe circa 50 de metri de drum national, ceea ce a dus la reducerea vizibilitatii in proportie de 90%. Primele masuri care au fost luate au fost dispunerea opririi procesului tehnologic si asigurarea fluentei traficului rutier. De asemenea, a fost sesizata Garda de Mediu Neamt, care a trimis o echipa de inspectori in zona pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii poluarii, efectuand masuratori in vederea stabilirii gradului de poluare prin particule de praf. Conform purtatorului de cuvant al IPJ Neamt, inspector Catalina Badeanu, fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de poluare accidentala din cauza nesupravegherii functionarii instalatiilor. Directorul de comunicare al firmei Carpatcement, Bogdan Arnautu, considera accidentul fara consecinte importante. "A fost vorba de o descarcare accidentala de pulberi de scurta durata, fara consecinte importante. Compania noastra a luat masuri pentru a evita repetarea unor astfel de situatii nedorite", a declarat Bogdan Arnautu.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.